perjantai 29. kesäkuuta 2012

Nenäpunkki, sisäloiset ja ulkoloiset...

Juu vaikka otsikosta toisin voi päätellä niin ei sillä Glorialla mitään nuista ole ilmaantunut...:) Tällaisen pienen tekstin päätin nyt tästä asiasta tehdä kun kaikki nuo ovat kiusallinen vaiva...

Eli taas netissä erinäisiä sivuja selailin etsiessäni tietoa nenäpunkkien tartunta tavoista, karanteeni ajoista ja lääkityksistä. Gloriallehan annettiin milbemax kuuri ja toisen tabletin jälkeen ei oireita ole enää ilmennyt. Joten luultavimmin meillä oli nenäpunkki tartunta.Sehän nyt tässä ottaakin päähän että jos joku koira jota tavataan harkoissa, lenkillä, naapurustossa säännöllisesti kantaa tartuntaa oireettomana niin kappas vaan kohta me ollaan karanteenissa taas ja lääkkeitä ostamassa. Parille tutuille kyllä vinkkasin asiasta ja kerroin että jos oireita esiintyy niin kannattaa soittaa ell. ja hankkia lääkkeet jotka muuten luultavasti voi saada jopa ilman varsinaista käyntiä kun selittää asiansa hyvin. Juu, mutta jos tartunta onkin oireeton mitäs sitten?? Itse varmaan lääkitsisin kumminkin olen vähän neuroottinen näiden asioiden kanssa ja minusta se on järkevää siinä tilanteessa.

Ajattelin nyt että pitäisikö suosiolla soittaa eläinlääkäriin ja kysyä uutta kuuria tähän perään, kun sain vähän aikaa sitten kuulla että naapuriin on pentukin ehkä tulossa. Ei sillä että oireita enää olisi, mutta jotenkin vain tuntuisi hyvältä ottaa ennaltaehkäisy kuuri nyt ettei olla kohta taas karanteenissa.

Ja kun nettisivuja lueskelin niin on maailmassa niitäkin älykääpiöitä jotka tuovat koiransa puistoihin/mätsäreihin peuhaamaan vaikka ovat hyvinkin tietoisia oman koiransa nenäpunkki tartunnasta. Sillä tavallahan se juuri leviää. Oma mielipide tästä asiasta on kyllä se että nenäpunkki lääkkeestä voisi omasta puolestani tehdä joka vuotisen jokaiselle koiralle annettavan jutun. Näin ei tartuntoja ehkä synyisi niin paljon...

Sitten päästään sisä- ja ulkoloisiin. Nekin kiusallinen vaiva. Minusta koira täytyy madottaa vähintään sen kerran vuodessa. Itse madotan kaksi kertaa, keväällä ja syksyllä. Jos aihetta on eli kakan syönti yms. niin saatan antaa varukuurin. Mutta juu nekin hyvin ällöjä otuksia. Tämäkin vaiva olisi ikään kuin pian hoidettu jos kaikki koiranomistajat keräisivät ne koiriensa kakat pois kaduilta ja madottaisivat säännöllisesti! Aaaa, miten se voi olla niin vaikeaa? Kakka pussiin ja pussi biojätteeseen!!!!

Juu, tämän tekstin pointti ei ollut lietsoa nenäpunkki/lois tartunta pelkoa, vaan saada ihmiset miettimään näitä asioita, keräämään koiriensa kakat ja olemaan tuomatta tartuntaa kantavaa koiraa koirapuistoon/tapahtumiin. Lisäksi toivon että vaikka joskus tuntuu turhalta antaa monta kertaa peräkkäin lääkekuuri, kun koira saa tartunnan koko ajan uudestaan, niin jos yhtään auttaa niin autatte muita pääsemään vaivasta eroon ja samalla kehitätte yhteistä hyvää. Tuloksena kaikilla oireettomat ja hyvinvoiva koirat!:)

2 kommenttia:

  1. Mie madotan kans meiän koiran kaks kertaa vuoteen, keväällä ja syksyllä.
    Kerään myös kakat pois varsinkin jos kaupungissa ollaan esim agilityhallin lähettyvillä niin AINA kerään pois!

    VastaaPoista
  2. Se on hyvä juttu että niitä koiranomistajia löytyy jotka jaksaa ne kakat napata pussiin! Meilläkin joskus pääsee pussi unohtumaan, mutta silloin heitän kakat lehdellä pusikkoon!:)

    VastaaPoista